Sneeeeeeeuw

Door xp7amrkr op zondag 20 december 2009 13:30 - Reacties (17)
Categorie: Fotografie, Views: 4.856

http://www.datmartens.com/images/DPP_0001_small.jpg

Klik voor grotere variant. (9MB)

Royal International Air Tattoo

Door xp7amrkr op dinsdag 21 juli 2009 11:15 - Reacties (7)
Categorie: Fotografie, Views: 4.502

Afgelopen weekend ben ik samen met een aantal vrienden naar de Royal International Air Tattoo geweest in Fairford, Engeland. RIAT wordt jaarlijks bij de RAF luchtbasis te Fairford gehouden en is keer op keer de grootste militaire luchtshow ter wereld.

Donderdag avond waren we naar vrienden in België gereden welke mee zouden gaan. We waren daar rond 10 uur aangekomen en hebben daar nog wat korte uurtjes aan slaap gepakt, de wekker zou namelijk om 2 uur al af gaan. Om 3 uur waren we vanuit Brussel vertrokken op weg naar Calais te Frankrijk waar we met de P&O Ferry naar Dover zouden varen.

Zowel de rit naar Calais als de overtocht verliepen zoals gepland. Vanuit Dover was het nog 2,5 uur rijden naar Fairford waar we tegen 9 uur aan zouden komen. Onderweg nog een heerlijk Engels ontbijt gegeten, en in de auto nog wat nachtrust erbij kunnen pakken.
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(1).JPG
Eenmaal in Fairford aangekomen te zijn werd de schaal van het evenement duidelijk. Overal mensen, auto's en politie. Wegen waren afgesloten of tot enkel richting verkeer omgezet, en dit was dan nog wel één dag voor het evenement. Als standhouder was er een aparte camping en met de juiste papieren was het niet moeilijk om daar te komen. 's Ochtends onder het genot van een Monster de tent op gezet terwijl er constant vliegtuigen over vlogen.

Vanaf 12 uur konden we het militaire terrein op. We moesten ons daarvoor legitimeren en alles waaronder de auto werden onderzocht. Eenmaal het juiste polsbandje te hebben kon er makkelijk door de ingang gereden worden. Er was een escorte door een motorrijder welke ons naar de juiste locatie navigeerde. We hebben daar de spullen uitgepakt waarna ik nog een korte wandeling gemaakt heb.
Voor de mensen wie zich afvragen wat voor stand het dan was, ik ben al meerdere jaren bezig met RobotWars. Jaarlijks worden er op RIAT gevechten gehouden met deze robots waar ik dit jaar zelf niet aan mee gedaan heb.
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(2).JPG
We kwamen tegen de avond weer terug op de camping. Hebben daar heerlijke pasta gegeten en genoten onder het genot van een biertje van het uitzicht en de prachtige zonsondergang.

De volgende dag moesten we om 9 uur al op het terrein zijn omdat het evenement dan voor het publiek open was. Met de eerder verkregen polsbandjes konden we zo goed als zonder problemen door de ingang lopen waarbij slechts één van ons gefouilleerd werd. Terwijl mijn vrienden met hun robots bezig waren ben ik met mijn camera opstap gegaan en heb aardig wat foto's genomen.
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(3).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(4).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(5).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(6).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(7).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(8).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(9).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(10).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(11).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(12).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(13).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(14).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(15).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(16).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(17).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(18).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(19).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(20).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(21).JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/RIAT/RIAT%20(22).JPG
Zondag avond hadden we daar de spullen weer ingepakt. We waren terug naar Dover gereden waar we om half één de ferry hadden. Om 5uur waren we weer terug in België waar we heerlijk geslapen hebben. Tegen de middag zijn we terug naar Nederland gereden en ik was keurig voor het eten thuis.

Al met al een prachtig weekend. Zeer mooie machines gezien en met verbazing staan kijken naar de stunts welke ze uithalen.

Mijn nieuwe dslr

Door xp7amrkr op zaterdag 27 juni 2009 15:10 - Reacties (6)
Categorie: Fotografie, Views: 3.582

Tegenwoordig heeft iedereen wel de mogelijkheid tot het maken van een foto. Is het niet met een mobiel of compact camera dan wel met het steeds betaalbaar wordende professioneel apparatuur. Zelf hoor ik hier natuurlijk ook bij. Ik heb al 4 mobiels gehad met de mogelijkheid tot het schieten van foto's, en heb onderhand al 3 compact camera's versleten. Het was tijd voor iets nieuws!

Een camera is voor mij niet alleen een manier om een momentopname te maken, maar ook een manier om prachtige stukken kunst te creëren. Want als ik hier op Tweakers rond kijk in de fotografie sectie, en dan met name in de topics 'Macro foto's' en 'Solo showcasefoto's, om te bewonderen', staan er echt foto's tussen waar ik naar kan blijven kijken.

Fotografie is al lang een 'passie' van mij geweest, ik kan een mooie foto echt waarderen, echter heb ik hier nog nooit veel mee gedaan. Hier wil ik dus verandering in gaan brengen! Na nog een zakcentje over te hebben heb ik aan de hand van advies welk hier op het forum gegeven is, een Canon EOS 1000D gekocht samen met een 18-55 en 70-300 lens. Natuurlijk zijn er ook een berg accessoires bij gekomen, echter zijn velen hiervan nog onderweg. (Ebay) Al met al zou ik nu een redelijke beginners dslr set moeten hebben om mij deze vakantie mee uit te leven.

Na gister de camera bij de lokale winkel gekocht te hebben, moest ik natuurlijk op pad gaan! Ik ben naar een bebost stuk gereden en heb daar met de hond een lange wandeling gemaakt, terwijl ik er vrolijk op weg klikte. Veel van deze foto's lijken nergens op. Ze zijn 'onscherp', verkeerd belicht of de compositie was gewoon weg slecht. Ik had gewoon de automatische stand gebruikt en was wat gaan experimenteren met tegenlicht, kleuren en contrast. Al met al ben ik heel erg tevreden. De foto's zijn prachtig ten opzichte van mijn eerdere toestellen, echter heb ik nog veel te leren.

Hier een aantal foto's welke gister gemaakt zijn!
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/Mijn%20nieuwe%20dslr/IMG_0016.JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/Mijn%20nieuwe%20dslr/IMG_0024.JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/Mijn%20nieuwe%20dslr/IMG_0115.JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/Mijn%20nieuwe%20dslr/IMG_0150.JPG
http://www.datmartens.com/Tweakers/Blog/Mijn%20nieuwe%20dslr/IMG_0051.JPG

Ik ben van plan van de zomer de Canon fotografie cursus te volgen welke voor 25 euro extra bij de camera zat. Ook ben ik onderhand al in het bezit van een boek speciaal voor de 1000D. Ik hoop hier wat van te leren en deze zomer mooie foto's te kunnen schieten!
Ik kan niet wachten tot Royal International Air Tattoo waar ik over een kleine maand naartoe ga!